Zwemtraining

Zwemmen. Je verbrand razendsnel calorieën en het is pure ontspanning. Het verbetert je conditie en maakt je spieren soepel.

Hoe zit het met zwemmen en gezondheid?

Omdat je lichaam volledig is omgeven door betrekkelijk warme water, heb je een ideale warming up. Eventuele stijve spieren functioneren weer veel beter. Je beweegprogramma afwisselen met  zwemmen is goed voor je spieren. Ze ontspannen door de bewegingen die je in het water maakt. Door zwaartekracht vergt sporten op het droge vergt veel meer van je spieren.
Zwemmen geeft je daarnaast ook een mentale boost.

Wat gebeurt er met je lichaam?

Je lichaam voelt soepeler aan, doordat spieren en gewrichten zich ontspannen. Je gebruikt ze op een manier waarbij zwaartekracht bijna geen rol speelt
Je longcapaciteit wordt steeds groter, waardoor je uithoudingsvermogen toeneemt. Je gaat je fitter voelen.
Na verloop van tijd bereik je met baantjes trekken dat de snelheid toeneemt en de hersteltijd na de inspanning afneemt.
Goed getrainde zwemmers kunnen bovendien lang bewegen met een hoge hartfrequentie.

Afvallen met zwemmen

Als je af wilt vallen, is het aanpassen van je voedingsprogramma dominant voor resultaat, maar het is belangrijk dat je daarbij sport. Zwemmen is hiervoor zeer geschikt. Veel mensen willen namelijk te veel in te korte tijd doen. Dit gebeurt vooral bij korte explosieve sporten, zoals voetbal en hockey. Je lichaam verbrandt dan koolhydraten in plaats van vetten. Je verbrandt vetten door aan duursporten te doen, zoals zwemmen.

Zwemmen voor revalidatie

Al na een kwartier in het water ontspannen spieren zich. Hierdoor kun je je vloeiender bewegen en voel je je ontspannen. Deze omstandigheid past dus ook perfect in een revalidatieprogramma.
Verder verstevigt het de houdingsspieren. Er is geen schokbelasting die de spieren, pezen, banden en gewrichten moeten opvangen.

Zwemmen en stress

Voor mensen die stress ervaren is zwemmen zeer geschikt om de gespannen spieren te ontspannen.  Na zwemmen ben je meestal volledig ontspannen. Bij rugklachten kan zwemmen verlichting bieden.

Meld je aan

 

GRATIS INTAKE